Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Οδός Αναγεννήσεως...

Ποσο μαγικο φανταζει το παλιο εκεινο σπιτι στην οδο Αναγεννησεως…Ενα μικρο διαμερισμα μιας παλιας πολυκατοικιας.Που δεν την πιανει το ματι σου..μα το πιανει η καρδια !Εκει μετακομισα μετα το διαζυγιο..Επιπλα ,ρουχα,οικιακος εξοπλισμος και μια ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο.Αδεια η καρδια,αδεια τα συναισθηματα,αδειο το βλεμμα…Μοναξια παντου και ο εντονος ηχος της σιωπης τριγυρνουσε παντου και μου φωναζε με τη δκη της ελεγεια οτι ολα αλλαξαν.Τιποτε δεν θαναι πια το ιδιο..Περασε ενας χρονος…Εβγαινα εξω, να ανασανω ηθελα,θαρρεις κι ειχα αναγκη να νοιωσω οτι ο αερας εκει εξω θα μου ξαναεδινε πισω το χαμενο χρονο σαν ενα αερινο σιροπι..κι ολα θ αλλαζαν ..Σ…. τον λεγανε…συστηθηκαμε…το βλεμμα του το ενοιωθα να κολλαει πανω μου σαν εκεινα τα εντομα που δεν ξεκολλανε απ το δερμα σου..Καθισε διπλα μου..Ημαστε μεγαλη παρεα μα ενοιωθα να ειμαστε οι δυο μας!!Λιγα τα λογια πολλες οι σκεψεις!!Ενοιωσα ενα κυμα χαρας να πλημυριζει το αιμα μου!!Μου μιλουσε κι εγω ειχα καρφωθει στα πελωρια πρασινα ματια του και αισθανθηκα οτι βρηκα το λιμανι μου το απαγγειο μου!!ταιριαζμε σε ολα ,στα θελω,στα πρεπει,στα δεν πρεπει ,στην αποψη για τη ζωη σε ολα..Πηρε ζωη η ζωη μου, το σπιτι μου,η ψυχη μου,γεμισε η αγκαλια μου!!καθε μερα που περνουσε ενοιωθα να γεμιζω κι αλλο…απο αγαπη απο ερωτα απο ευτυχια..Ζησαμε μαζι,προχωρησαμε..σ εκεινο το σπιτι με τα παλια τα σκουριασμενα καγκελα,με τη μυρωδια απ τη σκουρια διπλα…μα εμεις ειχαμε το χωρο μας ηταν η φωλια μας!!Περασαν δυο χρονια??μετακομισαμε..αφησαμε το παλιο μας το σπιτακι κι πηραμε καινουργιο..με ολες τις ανεσεις μεγαλο,ευαερο,με ολα τα κομφορ!!Ζουμε καλα…ζουμε??Που ειναι εκεινο το σπιτακι,η γωνια μας?η φωλια μας?τα σκουριασμενα καγκελα?μα η καρδια γεματη?Περνωντας κατω απ το παλιο το σπιτι στην οδο Αναγεννησεως….μια μαχαιρια καρφωνεται στην καρδια μου..νοσταλγω εκεινη την Αναγεννηση στη ζωη μου!!



γράφτηκε από παπαρούνα

13 σχόλια ερωτευμένων/αγαπημένων:

eirini είπε...

Παπαρουνίτσα μου καλή μου φίλη... σε καταλαβαίνω. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτομαι τα ίδια πράγματα. Πλέον νιώθω πως τα πάντα είναι διαφορετικά, ότι ποτέ δεν πρόκειται να επανέλθουν καταστάσεις και συναισθήματα παλαιότερα που τόσο έχω επιθυμήσει.
Μου έλειψες!!!
Σε φιλώ γλυκά!

SummerDream είπε...

Γλυκιά μου Παπαρούνα καταλαβαίνω την νοσταλγία σου αυτή. Εδώ περνάω από φιλικό σπίτι που άλλαξε χέρια επειδή έτσι αποφάσισε η φίλη μου και πονάω. Πονάω γιατί μέσα σε αυτό μέναμε με τις ώρες πίνοντας καφέ και μιλούσαμε, κάναμε τις γιορτές μας, ήταν σαν το 2ο σπίτι μου. Εκείνη έφυγε μακριά κι όταν τυχαίνει και περνάω από εκεί νιώθω κάτι να με πλακώνει.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΝΙΤΣΑ;ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΝΙΤΣΑ;ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΧ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

@ειρηνη
οταν ζεις ενα συναισθημα εντονο δε σε νοιαζει το που μενεις..το βλεπεις παλατι
τωρα ζουμε σε σαφως καλυτερο σπιτι αλλα εκεινος ο χωρος μου λειπει αφανταστα κι ας ηταν μικρος!!!

@καλοκαιρινι ονειρο
οι αναμνησεις..αυτες ποναναε..οταν περναω απο κατω νοιωθω ενα μαχαιρι στην καρδια μου...εκει εζησα εναν δυνατο ερωτα που με χρωσταγε η ζωη και δεν ξεχνιεται με τιποτα!!

@σκρουτζακο
καλε μου φιλε χαθηκα για λιγο ..ψαχνοντας βρηκα αυτο το ομορφο μπλογκ και ειπα να μοιραστω κατι απ τον εαυτο μου..χαιρομαι που σε βρισκω εδω!!

xaroylita είπε...

Παπαρουνίτσα μου, τί όμορφα μελαγχολικά είναι αυτά που γράφεις.. Πολύ ζωντανά.. Την καλημέρα μου!!!

Ανώνυμος είπε...

KAΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ!!!ΑΝΑΠΟΛΩ .....ANAMNHSEIΣ...ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΜΤ ΜΟΥ....

xaroylita είπε...

Aστα να πάνε γλυκειά μου!!! Ήμουν 17 κι έλεγα πότε θα πάω 21-22 και τώρα που ξέφυγα λίγο............. άστα .. Σε φιλό γλυκά.. Και το τραγουδάκι αφιερωμένο για τις αναμνήσεις σου. Φιλιά

xaroylita είπε...

**** Για το El_corazon έλεγα.. Κι αν θές κάποιο άλλο πές το. Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

@χαρουλιτα
γλυκια μου εισαι πολυ μικρη ακομη.....21 ε??πωπω σε περναω 15 χρονακια χεχε!!αλλα εισαι πολυ ωριμη και λογικη για την ηλικια ου μπραβο!!!
ωραια ολα εδω μεσα...σε γλυκοφιλω!!!

Ανώνυμος είπε...

ta τραγουδακια ειναι ενα κι ενα χαρουλιτα γλυκια!!!!

xaroylita είπε...

** Τί 21 βρέ.. Έλα να σε κεράσω.. Τα πρώτα άντα κοντεύω.. Σιγά εσύ.. Που με περνάς και 15 χρόνια. Αδερφούλα μου είσαι.. Φιλιά και πάλι.