Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Μοναχική ζωή

Στις μέρες μας πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να τραβήξουν μονάχοι το δρόμο της ζωής... Σε αυτήν την περίπτωση είναι συνειδητή επιλογή τους να αντιμετωπίζουν τη ζωή χωρίς τη συναισθηματική κάλυψη , χωρίς τη βοήθεια κανενός. Τελικά είναι επιλογή ή φταίνε οι καταστάσεις;.

6 σχόλια ερωτευμένων/αγαπημένων:

lena_zip είπε...

Πιστεύω ότι φταίνε οι καταστάσεις. Οι άνθρωποι φτιαχτήκαμε να είμαστε μαζί. Αλλά οι καταστάσεις όλο και μας απογοητεύουν. Πιστεύω ότι αν κάποιος είχε γνωρίσει κάτι αληθινό δε θα σκεφτόταν τη μοναχική ζωή. Και όταν λέω αληθινό εννοώ να είναι αληθινό και από τις 2 πλευρές. Αυτή είναι η άποψή μου, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις των υπόλοιπων φίλων.

HeartShot είπε...

Κάθε άνθρωπος νιώθει διαφορετικά την έλξη απο τον συνάντηρωπο...αλλά ποτε δεν παύει να υπάρχει αυτή η έλξη...άρα συμφωνώ η καταστάσης,ίσως τα πάθη κάνουν κάποιον να διαλέξει τον μοναχικό δρομο ανάμεσα στους πολλούς δρόμους που μας δείχνει αυτή η ζωή...

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Τις καταστάσεις τις δημιουργούμε εμείς.Και την τελική απόφαση αν θα είμαστε μόνοι πάλι εμείς την πέρνουμε.Πολλές φορές ψάχνουμε το τέλειο μα τα χρόνια έχουν φύγει και είναι δύσκολο να φτιάξεις την ζωη σου μετά.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

για κάθε άνθρωπο ισχύουν άλλα δεδομένα νομίζω. γι άλλους ήταν απόφαση για άλλους μονόδρομος

Unknown είπε...

Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι για τα ιδια.Αν ηταν ετσι, δε θα υπηρχαν ουτε διαλυμενες οικογενειες, ουτε κακοποιημενα παιδια, ουτε βιασμενα ουτε τπτ.Δυστυχως οι ανθρωποι σημερα εχουν δυο κακα.Δεν ξερουν τι πραγματικα θελουν, γιατι επηρρεαζονται απο πολλα "προτυπα" γυρω τους, με αποτελεσμα να κανουν πραγματα επειδη πρεπει, επειδη περναν τα χρονια επειδη φοβουνται και οχι επειδη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θελουν.Το δευτερο κακο ειναι οτι οι σημερινοι ανθρωποι τα θελουν ΟΛΑ και τα θελουν ΤΩΡΑ.δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι η ζωη.Ολα θελουν τις προυποθεσεις τους.Γιαυτο λοιπον θαυμαζω τους ανθωπους που μενουν συνειδητα μονοι τους.Που ξερουν τι θελουν και τι μπορουν,που πανε εναντια στην κοινωνια που τους κοιταει με μισο ματι αφου δεν καταφεραν να παντρευτουν (ετσι νομιζουν..οτι ειναι κατορθωμα το να παντρευτεις..) που δεν καταστρεφουν αλλες ζωες, και που θελει πραγματικα ΚΟΤΣΙΑ για να ειναι καποιος παντα μονος του..Κατι που οι περισσοτεροι δε μπορουν να κανουν, και καλα κανουν βεβαια που δεν μενουν μονοι αλλα που κανουν ΠΟΛΥ ασχημα με το να τους περιθωροιοποιουν γιατι πολυ απλα δεν ταιριαζουν στην οικογενειακη τους εικονα πλεον..(ολοι εχετε δει το σκηνικο, που μολις παντρευετε καποιος αρχιζει ολο και ποιο πολυ να κανει παρεα με αλλους παντρεμενους, αφηνοντας την οποια ελευθερη φίλη μονη της)Ολα στη ζωη μας ειναι θεμα επιλογων.Ας αρχισουμε επιτελους να σεβομαστε τις επιλογες του αλλου.Και προπαντων ας σταματησουμε να γκρινιαζουμε και να ριχνουμε στη μοιρα το αν ειμαστε μονοι ή οχι.Ειμαστε μονοι ή οχι, γιατι στην πραγματικοτητα αυτο θελουμε.Οποιος θελει να παντρευει, οποιος θελει να κανει σπιτι το κανει.Εαν πραγματικα αυτο ειναι η προτεραιοτητα του, θα το πραγματοποιησει..αν δεν ειναι..παει να πει οτι καλως κανει και δεν προχωρα..ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες επειδη δεν ξερουμε τι θελουμε, και γινομαστε ερμαια της κοινωνιας.
Τωρα οσο αφορα για τη μοναξια γενικοτερα.. αυτη την κουβαλαμε μεσα μας ειτε εχουμε συντροφο ειτε οχι..Στην ουσια παντα μονοι μας ειμαστε.
Γιαυτο απολαυστε οτι εχετε αφου δικη σας επιλογη ηταν. :)

Mr Insane είπε...

Διαφωνώ με την lena_zip όσον αφορά το "αν κάποιος είχε γνωρίσει κάτι αληθινό δε θα σκεφτόταν τη μοναχική ζωή." Γνωρίζω άτομα που επειδή έζησαν αυτό το πραγματικά αληθινό και πληγώθηκαν, επέλεξαν την μοναξιά!
domenico!